Hi,  ik ben Daisy Kool,

 

Rotterdam is mijn hometown, waar ik samenwoon met mijn man Etiënne en twee rode katers, Ginger en Rebel. Ik ben een sneaker lover, mijn favoriet is de Nike Air Max 1. En ik heb behoorlijk wat schoenen te poetsen, want ik ben een creatieve duizendpoot. Ik voel me een echte Illustratorsaurus, ik ben geboren in de tijd dat Elvis Presley nog leefde en de walkman nog uitgevonden moest worden. Zo heb ik zelfs de allereerste versie van de Adobe Illustrator software meegemaakt. En daarvoor behoorden de Rotringpen en non-repro blue stift nog tot de inventaris van mijn etui. Kortom, de liefde voor het maken van beeld gaat best wel ver terug.

Just imagine...

Stel je eens voor… Zodra je een pen kunt vasthouden is het liefste wat je doet tekenen, tekenen en nog eens tekenen. Ontelbare schetsboeken heb ik in mijn kindertijd verslonden. Ze waren gewoon niet aan te slepen. "Daisy gaat later vast iets creatiefs doen"; zeiden de leraren op school. En dat hadden ze heel goed gezien. Dat ik voor de opleiding grafisch ontwerpen koos kwam dan ook voor niemand als een verrassing.

 

De eerste jaren

Nadat ik in 2001 de Willem de Kooning academie had afgerond, ben ik direct aan de slag gegaan als zzp’er. Ik startte onder de naam Daisy illustratief ontwerpburo. In de eerste jaren heb ik enorm veel leuke opdrachtgevers ontmoet waarmee ik ook heb mogen samenwerken. Maar omdat het tekenbloed kruipt waar het niet gaan kan, ben ik me na een paar jaar ook gaan richten op illustratiewerk. Met mijn eerste officiële illustratie-opdracht had ik meteen een goede kickstart. Voor de eerste editie van NRC Next, die toen nog in de opstartfase was, heb ik een proefillustratie mogen maken. Daarna werden vrijwel wekelijks mijn illustraties gepubliceerd bij journalistieke artikelen. Dit heb ik een aantal jaar met heel veel plezier gedaan. Met dit werk in mijn portfolio kon ik andere illustratie-opdrachten aantrekken. Op die manier werd illustratie een vast onderdeel van mijn aanbod.

Illustratief ontwerper

Na behoorlijk wat jaren als ZZP’er ben ik inmiddels een doorgewinterde grafisch ontwerper, met als tweede discipline (en passie) illustratie. Ik combineer die twee disciplines ook graag. Ik noem het ‘illustratief ontwerp’. Dat wil zeggen dat een ontwerp geheel geïllustreerd kan worden, waarbij de typografie integreert in de illustratie en daarmee onderdeel van het beeld wordt.

Welk voordeel heeft dit voor jou?

Voor jou als potentiële opdrachtgever kan dit een groot voordeel zijn. Je slaat twee vliegen in één klap. Je bent bij mij aan het juiste adres als je grafisch ontwerpen èn illustraties voor jouw bedrijf nodig hebt. Gevalletje win-win situatie, want lang niet alle grafisch ontwerpers kunnen illustreren en zeker niet alle illustratoren zijn even goed in lay-out en typografie.

 

 

Ready to kick some ass?

Ben je dus op zoek naar een flexibele en ervaren ontwerper en/of illustrator? Stop maar met zoeken, want je hebt me gevonden. Met creatieve en vaak kleurrijke, out-of-the-box concepten geef ik de visuele identiteit van je bedrijf een boost waarmee je je bedrijf in de spotlights zet. Bovendien begeleid ik het hele creatieve proces vanaf de eerste brainstormsessie tot het moment dat het drukwerk op je deurmat valt of je website live gaat. Ik sta graag namelijk garant voor een soepele klantervaring. Samen met jou werk ik aan een eindproduct waar we beide trots op kunnen zijn. Met minder nemen we geen genoegen.

Laten we gelijk een afspraak maken om elkaar beter te leren kennen.

Werkwijze

Wil je eerst weten hoe ik te werk ga? Op de werkwijzepagina leg ik het je stap voor stap uit. Zodat je weet waar je aan toe bent. Lekker duidelijk.

 

Of zou je eerst wel wat van mijn werk willen zien?

Snap ik. Check mijn portfolio om een beeld te krijgen en laat je verrassen (en overtuigen) door de mogelijkheden. Zoek je een specifieke stijl en die zie je er niet tussen staan? Elk ontwerp, in welke stijl dan ook, maak ik custom naar jouw wensen. Voor inspiratie ga dan naar de illustration style finder en kies eenvoudig je favoriete stijl.

 

Je kunt me natuurlijk ook altijd even bellen of mailen als je hier vragen over hebt. Dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.

Je kunt het zo gek niet verzinnen,
ik ontwerp of teken het!

Let's create some kick ass designs together!


Nog steeds niet overtuigd en
hoor je het liever van een ander?

Lees hier de reviews van de blije ondernemers die je voor gingen.